AeroMobil 3.0, prezentare mondiala la Viena

Viitorul e mai aproape decât credeți. AeroMobil - se transformă în câteva secunde dintr-un automobil într-un avion.

Pe site-ul oficial aeromobil.com suntem întâmpinați cu citatul "Atenție la ce spun: Momentul combinării dintre un avion și un autovehicul se apropie. Zâmbiți acum, dar va veni." ce aparține lui Henry Ford din 1940.

Acesta a fost un vis de domeniul SF timp de zeci de ani - o masina care poate zbura pentru a evita traficul.

Și totuși, o firmă din Slovacia a declarat că a rezolvat în cele din urmă problema.
 


"Mark my word:
A combination

airplane and motorcar is coming.

You may smile, but it will come."

Henry Ford - 1940

 


Evoluție: de la idee la real

AeroMobil este o "masina zburatoare", care se poate adapta atât la condițiile de trafic pentru automobile cât și la cele pentru avioane.

În configurația sa ca mașina, poate folosi orice spațiu normal de parcare și poate fi alimentat cu combustibil de la pompele oricărei stații de benzină.

 Ajuns la a treia generație, trebuie să spunem ca începutul drumului datează încă din 1990.

Tatiana Veber, un purtător de cuvânt al AeroMobil a spus: "Am început să dezvoltăm acest concept de mașină zburătoare din 1990. Primul nostru model de arăta destul de bizar și avea probleme în utilizarea regulată. Acesta a fost un semnal pentru a îmbunătăți conceptul pentru a se putea integra mai ușor în traficul rutier obișnuit. Mașina este construită astfel încât să poată fi alimentată de la stațiile de benzină regulate utilizând combustibil pentru motorul Rotax 912 ULS.
Și pentru cealaltă față a navei, avem un feedback pozitiv de la mai mulți experți în avionică, care apreciază designul și soluția tehnică a procesului de transformare."

 Pioneers Festival:: 29 octombrie 2014

Mașina zburătoare a fost prezentată oficial la Viena la 29 octombrie cu ocazia evenimentului Pioneers Festival sub numele de AeroMobil 3.0. Cu toate acestea reprezentanții firmei spun că designul nu este încă perfect - în modul terestru aripile ocupă bancheta din spate.

Firma a lansat, de asemenea videoclipuri cu ea în acțiune, de conducere prin strazile orasului, apoi a lua la aer.

"AeroMobil 3 este elegant, confortabil atât pentru șofer cât și pentru pasager, combinând în mod excepțional performanța unei mașini sport cu calitati ale unei mașini 'ultraușoare'" mai spune Tatiana Veber.

 
AeroMobil poate atinge 200 km/h în aer (având o autonomie de aproape 700 km) și 160 km/h pe drumuri (cu autonomie de aproximativ 500 km). Vehiculul are o greutate de 450 de kilograme şi aripi cu o lungime de 8 metri (între extremele lor în modul avion), iar structura este realizată din oţel şi fibră de carbon. Ceea ce mulți vor să știe, încă nu a fost făcut public: prețul de vânzare.

„Nu este ceva ciudat. Aşa cum am spus, prima probă a fost în anii 70 în SUA. Au fost numeroase proiecte, aşadar este ceva care este necesar pentru transportul personal pentru că este mai eficient”, a declarat Juraj Vaculik, unul dintre inventatorii aeromobilului.  Sursa imagini: aeromobil.com

aeromobil 01
aeromobil 02
aeromobil 03
aeromobil 04
aeromobil 05
aeromobil 06
aeromobil 07
aeromobil 08
Vezi toata lista

Comentarii