Volkswagen Golf 8 va fi prezentat oficial în octombrie

Dezvoltarea noii generații a modelului Golf nu a fost una ușoară cu toate bug-urile software, dar se pare că Volkswagen a intrat în linie dreaptă pentru introducerea lui Golf VIII în producție.

Problemele software au apărut chiar la ”arma” cu care VW vrea să ”ia fața” modelelor rivale Ford Focus și Opel/Vauxhall Astra în Europa, și anume: conectivitatea.
VW, de exemplu, va oferi proprietarilor de Golf posibilitatea de a debloca mașina printr-un smartphone care utilizează o cheie digitală. Numai această singură funcție este cuplată la mai mult de 10 subsisteme diferite ale vehiculului. Noul Golf va fi, de asemenea, capabil să comunice cu alte mașini și infrastructura inteligentă de transport.

Echipamentul standard va include, de asemenea, faruri cu LED-uri, un sistem complet de instrumente digitale, asistență pentru menținerea benzii de rulare și un ecran tactil de 8.25 inch în consola centrală. Sistemul infotainment va suporta actualizări over-the-air, o caracteristică ce a dat o mulțime de dureri de cap echipei de software în timpul fazei de dezvoltare a mașinii.

Programat inițial pentru a fi prezentat în septembrie la Frankfurt Motor Show, alături de hatchback-ul electric I.D. care e gata de producție, dezvăluirea oficială a modelului Volkswagen Golf 8 a fost decalată cu o lună. Producția va începe spre sfârșitul celui de-al treilea trimestru în fabrica proprie din Wolfsburg iar lansarea pe piață este programată pentru sfârșitul lunii februarie 2020.

 

Sursa: Automotive News Europe

Vezi toata lista

Comentarii