SEAT și Snam semnează un parteneriat pentru promovarea gazelor naturale și regenerabile ca și combustibil pentru autovehicule în Europa

Acordul strategic vizează sprijinirea implementării proiectelor privind utilizarea gazelor naturale comprimate și a gazelor regenerabile

Președintele SEAT Luca de Meo și CEO-ul Snam Marco Alverà au semnat la Milano, luni, 26 noiembrie 2018, un acord strategic pentru promovarea utilizării gazelor naturale comprimate (compressed natural gas - CNG) și a gazelor regenerabile (biometan) pentru mobilitate durabilă, precum și proiecte comune de cercetare și dezvoltare în acest domeniu.

SEAT și Snam împărtășesc piețele strategice, cum ar fi Italia, Franța și Austria, care vor permite crearea de sinergii pentru a stimula CNG și bio-GNC ca alternativă curată și competitivă față de combustibilii tradiționali.

În plus, SEAT și Snam vor colabora în dezvoltarea serviciilor de mobilitate și crearea de noi produse, cu scopul de a oferi valoare adăugată utilizatorilor acestor tipuri de vehicule. Acordul strategic, care se poate extinde și la alte mărci ale grupului Volkswagen, include și dezvoltarea tehnologică a biometanului, o sursă regenerabilă de energie, care ajută la reducerea emisiilor.

”Acordul cu Snam ne permite să luăm măsuri pentru democratizarea CNG. Italia este cea mai importantă piață în utilizarea acestei energii și reprezintă 55% din vânzarea vehiculelor alimentate cu acest combustibil în Europa în acest an. Pentru SEAT, unul din cinci vehicule vândute în Italia utilizează CNG. Prin acest acord vrem să îmbunătățim în continuare dezvoltarea gazelor naturale comprimate în Italia și să extindem această tehnologie și în alte țări” a declarat președintele SEAT, Luca de Meo.

”Acest parteneriat va întări dezvoltarea mobilității durabile cu gaze naturale și biometan, atât în ​​Italia, cât și în întreaga Europă... Credem că gazele naturale reprezintă cea mai rapidă soluție pentru îmbunătățirea calității aerului în orașele noastre, pe lângă faptul că au durabilitate ecologică, performanță și avantaje economice. Mobilitatea durabilă este unul dintre domeniile-cheie de concentrare a planului nostru de investiții de 200 de milioane de euro pentru întreprinderile cu energie alternativă” a delcarat și CEO-ul Snam, Marco Alverà.

 

SEAT SNAMCNG, o alternativă durabilă

Există o tendință ascendentă în utilizarea mașinilor comprimate cu gaze naturale în Europa. Italia este principala piață cu o flotă de aproximativ 1 milion de vehicule și 1.300 de stații de alimentare cu combustibil. SEAT oferă în prezent tehnologia comprimată a gazelor naturale și a benzinei hibride cu modelele Mii, Ibiza, Leon și Arona, singurul SUV CNG din lume.

Un model cu GNC emite cu 75% mai puțin oxid de azot comparativ cu un vehicul diesel și cu 25% mai puțin CO2 decât cel care funcționează cu benzină. Pe lângă faptul că această alternativă contribuie la combaterea schimbărilor climatice, gazul natural asigură, de asemenea, avantaje economice semnificative pentru consumatori, deoarece permite economii de peste 30% pe kilometru în comparație cu motorina și peste 55% în cazul benzinei.

 

Sursa: SEAT

Vezi toata lista

Comentarii