Porsche deschide în România un nou centru de dezvoltare și cercetare

La Timișoara, Porsche va extinde activitatea de cercetare pentru mașinile inteligente, după ce în 2016 a deschis birourile din Cluj

„Activitățile tehnologice ale Porsche Engineering din România au fost până acum o poveste de succes. Creșterea constantă de specialiști înalt-calificați în software în Cluj-Napoca ne-a motivat să luăm în considerare extinderea cu o a doua locație românească. Datorită mediului high-tech, atât în peisajul academic, cât și în cel al afacerilor, Timișoara a fost alegerea evidentă pentru acest lucru. Acum cinci ani, când am venit pentru prima dată în România, am fost impresionați de creativitatea, flexibilitatea și de capacitatea rapidă de învățare a oamenilor pe care i-am întâlnit.”, transmite Dirk Lappe, Chief Technology Officer la Porsche Engineering.


Porsche va angaja în primul rând aproximativ 50 de persoane, experți în dezvoltare și testare de software, dar principalul scop este să formeze 200 de specialiști pe termen mediu.

Constructorul auto german va colabora cu Universitatea Politehnică din Timișoara și cu Universitatea de Vest.


”După ce ieri compania Dräxlmaier a anunțat că orașul nostru va fi primul din România unde se vor asambla baterii pentru mașini electrice, azi Porsche Engineering a transmis că a ales Timișoara pentru a deschide un centru de cercetare și dezvoltare. [...] Mă bucur că Porsche Engineering este printre primele companii care au auzit mesajul nostru și aștept cu nerăbdare să văd noul centru de cercetare și dezvoltare în acțiune.", a scris primarul Timișoarei, Dominic Fritz, pe Facebook.

 

Sursa: newsroom.porsche.com

Vezi toata lista

Comentarii