Noul Porsche Cayenne dezvăluit înainte de debutul oficial la Frankfurt Motor Show 2017

Aflat la a 3 generație, SUV- ul Cayenne este construit pe aceeași platforma MLB ca și Audi Q7, este mai ușor cu 65 kg și rămâne un off-road perfect

Din punct de vedere al dimensiunilor nu regăsim multe schimbări, modelul 2018 este mai lung cu 63 mm deși ampatamentul rămâne același, plafonul este mai jos cu 9mm. În schimb, a primit un sistem nou de șasiu, cu configurație frontală separată și suspensie spate multilink, sistem nou de conectivitate și motoare noi V6 mai puternice - inclusiv un V6 twin-turbo redus pentru Cayenne S.

Pentru modelul de bază avem motor V6 de 3.0 litri cu turbocompresie, 340 cai putere și trecere de la zero la 100 km / h în 6,2 secunde. Sportivul Cayenne S va fi livrat cu un V6 de 2.9L turbo cu 440 cai putere, trecere de la zero la 100 km / h în 4,9 secunde.

Pentru îmbunătățirea dinamicii au fost implementate noi tehnologii ce includ dimensiuni mixte ale anvelopelor si ale roților, direcție pe puntea spate, control sasiu Porsche 4D, suspensie pneumatică cu trei camere și sistem electronic de stabilizare.

O altă noutate o reprezintă sistemul de control cu cinci moduri: Onroad și patru moduri off-road - Mud, Gravel, Sand și Rocks.

Caracteristicile standard includ faruri cu LED-uri ce pot fi schimbate cu sistemul opțional Porsche Dynamic Light System sau varianta Plus cu 84 LED-uri.

Ca și în cazul celor mai moderne mașini de familie asistență pentru șofer include: adaptive cruise control, depășirea activă a benzii, recunoașterea semnelor de circulație, parcare automată, cameră termică pentru vizibilitate pe timp de noapte.
 

Porsche Cayenne 2018


La interior regăsim un tahograf analog flancat de 2 Ecrane de 7 inch, panou de bord și un volan multifuncțional, sisteme de sunet Bose&Burmester. De asemenea, sunt disponibile accesul la internet și serviciile online, inclusiv navigarea cu informații despre trafic în timp real. Datorită unei cartele SIM integrate și a unor servicii extinse proprietarul va putea programa de la distanță prin intermediul telefonului smartphone sistemul de climatizare. În pachetul standard mai intră și aplicația Offroad Precision, dezvoltată special pentru noul Cayenne, care poate documenta în detaliu trecerile off-road prin intermediul video.
Detalii complete vor fi dezvaluite presei pe 12-13 septembrie cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

porsche cayenne 01
porsche cayenne 02
porsche cayenne 03
porsche cayenne 06
Vezi toata lista

Comentarii