Industria auto din România se implică în lupta contra coronavirusului

Această industrie contribuie mult la PIB-ul României şi, conform spuselor ministrului Economiei, Virgil Popescu, doreşte să ajute economia românească şi să contribuie la producţia de echipamente şi produse medicale

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a spus la Digi 24 că reprezentanţii industriei auto din România  vor să se implice în producţia de echipamente şi produse medicale, precum măşti, combinezoane şi biocide, şi de asemenea vor lua parte la proiectul naţional pentru realizarea unui ventilator necesar pentru a ajuta respiraţia bolnavilor de COVID-19.

"Industria auto are problemele ei specifice. Este o industrie care contribuie mult la PIB-ul României, dar este o industrie dependentă de industriile din ţările europene, Germania, Franţa, Italia. Dacă acolo lucrurile sunt oprite, înseamnă automat că şi în România lucrurile sunt oprite. Cel mai important lucru care a ieşit ieri (miercuri, 1 aprilie 2020, n.r.) din discuţia cu reprezentanţii industriei auto este că aceştia, în această perioadă, doresc să contribuie, să ajute economia românească, să ajute românii. Doresc să contribuie să producă materiale esenţiale, doresc să producă măşti şi au capacitate foarte mare de a produce aceste echipamente, biocide, pentru că au şi o industrie chimică pe orizontală foarte dezvoltată, prin parteneri care sunt furnizori tradiţionali ai industriei auto. Deci, practic tot ceea ce este nevoie în acest moment - măşti, biocide, combinezoane (...)", a spus Virgil Popescu.

Vezi toata lista

Comentarii