Ferrari 458 Speciale, prezentat oficial în România

Modelul companiei italiene este propulsat de cel mai puternic model V8 aspirat natural din toate timpurile

Evenimentul de lansare a lui Ferrari 458 Speciale în România a avut loc în showroom-ul Ferrari din Otopeni. Forza Rossa, reprezentantul oficial Ferrari în România, l-a avut ca invitat special pentru această lansare pe singurul român Team Principal din Formula 1 – Colin Kolles, care s-a aflat la bordul celui mai recent model Ferrari și a vorbit despre caracteristicile impresionante ale acestui nou model.
„Este o mândrie pentru noi să avem un român în vârful ierarhiei uneia dintre cele mai puternice și frumoase competiții sportive din lume și o și mai mare onoare că a acceptat invitația de a ne fi alături la lansarea unuia dintre cele mai spectaculoase modele Ferrari” a declarat Ion Bazac, președinte Forza Rossa.
458 Speciale este cea mai recentă capodoperă Ferrari, bazată pe inovație tehnologică extremă și cercetare. Astfel, deja excepționalul 458 Italia devine o mașină cu adevărat demnă de supra-numele ”Speciale”. Rezultatul este cel mai performant V8 din toate timpurile!

458 Speciale - o noua lecţie de tehnologie predata de profesorii absoluți de la Ferrari, performanțe duse la extrem ale unui motor și așa ultraperformant

Colin Kolles a punctat despre măiestria acestui model : ”458 Speciale ne-a demonstrat că o mașină cu mai puțini cai putere poate să fie mai rapida decât una mult mai puternică, din aceeași gamă
Datorită raportului excepțional greutate/putere, de numai 2,3 kg/cv, mașina 458 Speciale poate ajunge de la 0 la 100 km/h în numai 3 secunde (0 – 200 km/h in 9.1 secunde), iar la Circuitul Fiorano a înregistrat un timp de numai 1.23:5.
Multe dintre soluțiile sofisticate, aplicate pentru prima dată unei mașini de serie în cazul 458 Speciale, inclusiv aerodinamica sa progresistă, vor deveni caracteristici standard la viitoarele modele Ferrari.
S-a acordat atentie maximă sursei de alimentare, care a fost declarată doi ani la rând ”Cel mai performant motor” la Gala Premiilor Internaționale Motorul Anului, și astfel Ferrari a construit cel mai puternic model V8 cu aspirație naturală (605 cp), cu o extraordinară putere de 135 cp/l, cea mai mare atinsă vreodată de o mașină cu motor cu aspirație naturală.
Echipa de la Ferrari Styling Centre a fost ghidată în munca sa de exigențele impuse de aerodinamică, colaborând cu Pininfarina, pentru a sculpta formele mașinii, astfel încât să fie mai orientată spre performanță ca niciodată. Ferrari  458 Speciale devine, din punct de vedere aerodinamic, cea mai eficientă mașină de serie din istoria Ferrari.
Tehnologia folosită în dinamica subsistemelor mașinii oferă șoferului încredere și control perfect al automobilului la viraje si la viteze mari, și răspuns exact la comenzi. Acestea sunt noi progrese într-o zonă în care Ferrari era deja lider recunoscut.
Una dintre cele mai inovatoare caracteristici ale modelului 458 Speciale este sistemul Side Slip Angle Control (SSC), care facilitează controlul mașinii la limită, îmbunătățind mult emoțiile încercate la volan.
Pentru noua mașină sport Ferrari, producătorul de anvelope Michelin şi constructorul italian şi-au unit cunoştinţele în inginerie de ultimă generaţie, expertiza în asamblarea anvelopelor, pasiunea pentru performanţă, precum şi abilităţile şi capacităţile analitice ale dezvoltatorilor şi piloţilor de teste. Rezultatul se vede în performanţele superioare în trei arii: un tur de cursă mai rapid pe carosabil uscat, performanţă considerabil crescută tur după tur şi aderenţă optimă pe carosabil umed. Anvelopele Michelin Pilot Sport Cup 2 sunt parte integrantă din noul Ferrari 458 Speciale şi componentă cheie a performanţei sale excepţionale.
Concluzia finală este că 458 Speciale are cel mai rapid timp de răspuns (0.060 sec), cea mai ridicată accelerație laterală (1.33 g) atinse vreodată de o mașină din gama Căluțului Cabrat.

 

Vezi toata lista

Comentarii