Trailerul Ford v Ferrari ne pune răbdarea la încercare

Conform 20th Century Fox filmul prezintă luptele cu legile fizicii dar și cu proprii demoni ale designerului de mașini Carroll Shelby și ale pilotului de curse Ken Miles pentru a construi o mașină pentru Ford Motor Company care să pună capăt dominației mașinilor lui Enzo Ferrari în cursa de 24 de ore de la Le Mans din anul 1966

Ca și filmul de curse Rush, și FORD v FERRARI se bazează pe fapte reale și prezintă frustrarea și ambiția lui Ford de a se impune în cursa de la Le Mans în fața rivalilor de la Ferrari. După primii 2 ani din programul de 3 ani, Ford arătase foarte puțin pentru investițiile imense făcute. Dar noul an arăta promițător cu piloții Ken Miles și Lloyd Ruby câștigând cursele 24 Hours of Daytona și apoi 12 Hours of Sebring.

În trailer vedem cum este aborbat Carroll Shelby (interpretat de Matt Damon) de către FORD. Când directorul executiv de la Ford, Lee Iacocca, îl întreabă pe Shelby de ce este nevoie pentru a învinge Ferrari în celebra cursă de anduranță, Shelby răspunde că este nevoie de mai mult decât bani și viteză brută, inclusiv de ”un pilot pur-sânge”. Soluția fiind inginerul și șoferul de curse auto Ken Miles (interpretat de Christian Bale).
Shelby și Miles ajung să dezvolte și să testeze modelul Ford GT40 ce a scris istorie în cursa Le Mans din 1966, ocupând toate pozițiile podiumului.

Regizat și co-scris de James Mangold, Ford v Ferrari va ajunge în cinematografe începând cu 15 noiembrie 2019.

Vezi toata lista

Comentarii