Feriți-vă de capcanele întinse de vânzătorul unei mașini de ocazie. Verificați informațiile printr-un raport VIN

În momentul în care ați luat hotărârea să cumpărați o mașină de ocazie, aveți două opțiuni majore: fie să-i acordați încredere totală vânzătorului și să nu puneți la îndoială actele autovehiculului precum și informațiile pe care vi le prezintă sau ați putea să doriți să verificați cumva toate acestea.

Este posibil și chiar simplu să faceți această verificare a istoricului mașinii și a datelor sale printr-un raport VIN, generat online, foarte rapid, pe baza seriei de șasiu a vehicului la mâna a doua pe care veți dori să-l achițizionați.
Acest instrument a schimbat foarte mult piața mașinilor second hand în sensul creșterii încrederii șoferilor cumpărători în acest tip de vehicule pentru că acum au cum să verifice singuri, chiar înainte de a-l contacta pe vânzător, mașina care-i interesează. Costul unui raport VIN este foarte mic, iar dacă-l raportăm la valoarea investiției pe care urmează să o faceți este de-a dreptul infim.
Tot ce trebuie să știți este seria de șasiu a mașini și pe baza acestia veți solicita online pe https://verificareavin.ro un raport cu istoricul mașinii.
Numărul VIN este tipărit pe certificatul de înmatriculare al mașinii la litera E. El poate fi găsit pe o plăcuță de indentificare aflată de obicei pe unul dintre pragurile ușilor din față sau pe un element nedemontabil din interiorul mașinii. În plus, numărul de șasiu (numărul Vin) mai poate fi imprimat pe peretele compartimentului motorului, la camera de admisie a aerului sau sub parbriz.
Vei putea ști câți proprietari a avut mașina și care au fost aceștia, ceea ce vă va permite să abandonați achiziționarea unui automobil ce a circulat ca taxi, a fost utilizat pentru servicii de curierat rapid sau care a fost în leasing. Veți afla kilometrii reali și veți evita mașinile cu kilometrajul modificat. Veți avea la dispoziție informații cu privire la inspecțiile tehnice și la reparații, astfel încât nu veți cumpăra autovehiculele ce au fost implicate în accidente sau sunt într-o stare necorespunzătoare.
Numărul VIN (Vehicle Identification Number) cuprinde informații despre țara de origine a mașinii, anul de fabricație, tipul motorului și al șasiului, tipul de combustibil, culoarea caroseriei și tapițeriei și dotările adiționale. Producătorul poate codifica destinația pieței de desfacere a autovehiculului. De asemenea, seria de șasiu vă permite să aflați istoricul detaliat al autovehiculului - informațiile referitoare la reparații, inspecții tehnice, daune ale autovehiculului sau eventuala inundare a mașinii
Verificați numărul VIN și cunoașteți astfel informațiile tehnice ale autovehiculului. Raportul include marca, modelul, anul de fabricație, tipul și capacitatea motorului, tipul șasiului, numărul de uși, numărul de locuri, coduri de dotări, culoarea originală a caroseriei și tapițerie.
Multe alte informații foarte utile se vor regăsi în raportul VIN pe care îl veți genera. Sunt interogate baze de date din țări europene, precum și din Statele Unite, dacă mașina a fost cumpărată/ înmatriculată în această țară.
Cumpărați o mașină de ocazie informat, urmează să faceți o investiție importantă așa încât vă sfătuim să verificați singuri istoricul mașinii comandând online un raport VIN.
 

Vezi toata lista

Comentarii