Conceptul 'Super EV' produs de Koenigsegg și Qoros va fi prezentat la Shanghai Motor Show

Din parteneriatul celor două companii a rezultat un supercar EV cu patru uși

Qoros Super EV - conceptul produs împreună cu Koenigsegg - își va face debutul la Shanghai Motor Show, spre sfârșitul acestei luni (21 - 28 aprilie 2017).

Conform agenției CarNewsChina, conceptul poate ajunge la 100 km/h în 3 secunde și poate avea o autonomie de 500 km, însă atât Koenigsegg cât și Qoros n-au confirmat capacitatea bateriei.

"Îmbrăcat" în fibră de carbon monocoque, conceptul are patru uși și patru scaune, imaginile făcute publice prezentând silueta unui coupe sportiv.

Koenigsegg a declarat în social media că plănuiește să pună mai mult accent și pe vehicule electrice, deși în acest moment nu se știe dacă acest concept va intra în producție sau va rămâne la stadiul de explorare a acestui segment.

Qoros Super EV

 

Cine este QOROS?

Qoros Auto Co. este o companie auto chinezo-israeliană cu sediul chiar în Shanghai, China. A fost fondată prin unirea companiilor Chery și Israel Corporation în decembrie 2007 sub numele Chery Quantum Automotive Corporation (CQAC), nume ce avea să fie schimbat în noiembrie 2011 în actualul Qoros Auto Co. După o investiție initială de 1,5 milioane $, primul model produs, Qoros 3, și-a făcut debutul la Geneva Motor Show în 2013 urmând ca în noiembrie, același an, să înceapă vânzările în China.

Qoros 3 Sedan

 

 

 

 

Vezi toata lista

Comentarii